Meet and Code 2024: 3 gratis workshops bij eduCentrum vzw!

eduCentrum vzw zet drie woensdagnamiddagen GRATIS de deuren open voor kinderen lager (vanaf 10 jaar) en secundair onderwijs om samen te werken met games, VR en LEGO-creaties.

Woensdag 25 september – Make met eduCentrum vzw

In deze workshop gaan we aan de slag met
LEGO. Wie kent deze legendarische bouwstenen nu niet? Wist je dat je naast je LEGO-model, je ook je LEGO kan programmeren om lichten, sensoren en motoren te doen werken?
We gaan aan de slag met de LEGO Education Spike – dozen en bouwen allerhande programmeerbare LEGO-creaties. Ben jij de LEGO-bouwer waar we naar op zoek zijn? Kom dan zeker langs!

Woensdag 2 oktober – Play met eduCentrum vzw

In deze workshop gaan we aan de slag met VR-brillen. We laten jullie kennis te maken met verschillende beroepen. Een aantal van deze beroepen zijn knelpuntberoepen, die we introduceren op een speelse manier.
Naast de beroepen laten we jullie ook kennis maken met VR-games van eigen bodem.
België scoort immers enorm goed in de gaming industrie en dit willen we dan ook aan jullie tonen via verschillende VR-games van eigen bodem.

Woensdag 23 oktober – Code met eduCentrum vzw

In deze workshop gaan maken we zelf ons game met een Nintendo Switch. We laten jullie kennis te maken met de verschillende functies van de Nintendo Switch. We duiken de wereld in van Super Mario aan de hand van het spel ‘Super Mario Maker 2’. We leren jullie welke elementen jullie nodig hebben om een goed spel te bouwen en laten jullie dan zelf aan de slag gaan om een eigen Mario-game te bouwen. Naast ‘Super Mario Maker 2’, kruipen we nog in de rol van een bij in Bee Simulator, we zien welke gevaren dit kleine wezentje moet trotseren om te overleven in de deze wereld.

Wil je deelnemen?
Deelnemen kan gratis maar inschrijven is verplicht via www.educentrum.be/meetandcode.

Gesponsord door: Amazon, Partner: SOCIALware